Čavara otvorio memorijalni turnir „Jozo Leutar”

0
87

Danas, 24. rujna u Busovači, u organizaciji Udruge policajaca Hrvatskih branitelja u BiH, obilježava se 30. obljetnica policije Hrvatske zajednice Herceg – Bosne. U sklopu obljetnice održava se i malonogometni turnir „Jozo Leutar“ koji je otvorio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Izvor: Hrvatski.ba

„Zahvaljujem Udruzi na organizaciji ovakvog jednog turnira da se prisjetimo svih onih ljudi koji su kroz civilnu policiju dali svoje živote u proteklom ratu i koji riskiraju svoje živote u miru kako bi osigurali sigurnost svakom stanovniku Bosne i Hercegovine, posebno hrvatskom narodu gdje vi djelujete i radite. Vjerujem da će ovo postati tradicija koju ćemo njegovati i da će biti sve više sudionika ovog natjecanja. Trebamo podupirati ovakve događaje, trebamo ih graditi kako bi oni imali jednu dimenziju našeg ukupnog zajedništva na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Na takav način dajemo motiv svakom pripadniku MUP-a da savjesno i odgovorno obnaša svoju dužnost i pruži sigurnost koja nam je svima potrebna. Želim puno uspjeha sudionicima natjecanja, a uspjeh je čim su se okupili u zajedništvu. Najmanje je važno tko će pobijediti, važno je da se družite i da se vratite svojim kućama ispunjeni optimizmom i duhom zajedništva“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Okupljenima se obratio i predsjednik Udruge policajaca Hrvatskih branitelja u BiH Josip Marić koji je uputio riječi dobrodošlice i zahvale sudionicima na dolasku i sudjelovanju u malonogometnom turniru „Jozo Leutar“, izrazivši uvjerenje da će isti postati tradicija.

Osim malonogometnog turnira, u sklopu obljetnice planirano je i polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju palim braniteljima, Svečana akademija i prigodni domjenak za sve goste i sudionike.

Foto: Robert Marić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime