Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je u nastupni posjet novoimenovanog šefa Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera.

Tijekom posjeta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pridruživanju BiH Europskoj uniji i NATO savezu, te provođenju ključnih reformskih procesa, priopćeno je u utorak iz HDZ-a BiH.

Sugovornici su se osvrnuli na potpisani sporazum lidera izbornih pobjednika Općih izbora 2018. ističući kako kompromis mora biti postignut kako bi se žurno krenulo u uspostavu vlasti i nastavak reformskih procesa u sklopu euroatlantskih integracija.

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler istaknuo je kako su politički dijalog i kompromis neophodni čimbenici napretka i puta prema integraciji, stabilnosti i napretku.

Čović je zahvalio specijalnom predstavniku na podršci Europske unije te istaknuo kako su hrvatski politički predstavnici u potpunosti opredijeljeni za europski i euroatlantski put BiH. “Uspostava vlasti sukladno dogovoru lidera izbornih pobjednika i izbornoj volji birača temelj su stvaranja bolje budućnosti za žitelje Bosne i Hercegovine”, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.