Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH posjetilo Vanjskotrgovinsku komoru BiH

0
181

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara i zamjenik predsjedatelja Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine i Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma PSBiH Slavko Matić uz ostalo izaslanstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, posjetili su Vanjskotrgovinsku komoru BiH.

U razgovoru sa rukovodstvom Vanjskotrgovinske komore BiH, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara istaknuo je značaj djelovanja te institucije i njene suradnje sa PSBiH s ciljem stvaranja boljih uvjeta poslovanja za sva poduzeća koja doprinose rastu izvoza BiH, kao i jačanju trgovinske razmjene.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković i potpredsjednici Vjekoslav Vuković i Ahmet Egrlić upoznali su članove izaslanstva PSBiH sa aktivnostima Komore i njenom značaju kao spone između gospodarstvenika i institucija vlasti.

Istaknuli su da je u domenu ključnih zakona iz područja poreza, carina, carinske politike, zaštite potrošača i zelene i cirkularne ekonomije Komora u prethodnom razdoblju pokrenula 42 inicijative, a inicirano je potpisivanje brojnih međunarodnih trgovinskih sporazuma i sporazuma o investicijama. Također su naglasili da je posebna pozornost u području transporta posvećena pripremi bh. kompanija za ulazak Hrvatske u Schengen zonu, te je pokrenuta inicijativa za eliminiranje ograničenja boravka profesionalnih vozača na teritoriji Europske unije, kao i inicijativa za izmjene i dopune postojećeg ili potpisivanje novog Sporazuma o graničnim prelazima s Republikom Hrvatskom.

Tijekom sastanka, članovi izaslanstva PSBiH naglasili su potrebu da se u predstojećem razdoblju uspostavi bolja suradnja PSBiH i njenih radnih tijela sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime