Danas je u Travniku održana 21. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna. Članovi Vlade raspravljali su ukupno o 28 točaka dnevnog reda. Najviše pažnje privukla je ona pod rednim brojem 4., a tiče se Prijedloga odluke o utvrđivanju lovišta na području Kantona Središnja Bosna.

Prijedlog odluke i danas nije usvojen. Članovi Vlade KSB iz reda HDZ-a BiH bili su suzdržani, a članovi iz reda SDA su bili za.

Razlog za ne usvajanje i ovaj put bio je izostanak suglasnosti između lovačkih udruga u nekoliko općina Kantona Središnja Bosna. Iako su članovi Vlade KSB iz reda SDA na prijedlog resornog ministra Merđanića inzistirali na usvajanju, pri tom ne poštujući zakonske odredbe, članovi Vlade iz reda HDZ-a BiH nisu prihvatili prijedlog inzistirajući na postizanju dogovora između lovačkih udruga u svim općinama Kantona Središnja Bosna i poštivanju zakona kako bi KSB u potpunosti imao zaokruženo područje lova – utvrđena lovišta.

Postizanje dogovora vrlo je kompleksno pitanje u kojem se trebaju uskladiti različiti interesi lovačkih udruženja i politika, a kada će dogovor ugledati svijetlo dana još uvijek nije poznato.