Kiseljak: Održana sjednica Županijskog odbora Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” HDZ-a BiH ŽSB

0
195

Nakon rasprave o aktualnoj političkoj situaciji, prezentiranih aktivnosti na izradi Publikacije ZŽ HDZ BiH u povodu obilježavanja 15.obljetnice utemeljenja Zajednice žena HDZ BiH, ŽO HDZ BiH ŽSB je donio odluku o organizaciji promocije knjige o “Kraljici Katarini Kosači Kotromanić”, autora Mladena Ante Molinara, koja će se održati 25.listopada 2023.g u Franjevačkom samostanu Sv.Katarine u Kreševu, a kojom se prikazuje put kraljice Katarine, žene značajne za povijest Hrvata u BiH.

Odbore imenovane na prijedlog ŽO ZŽ HDZ BiH ŽSB staviti u potpunu funkciju kako bi unaprijedile rad Zajednice žena, učinkovito provodile naš usvojeni Plan rada i spremno doprinijele izbornim pobjedama koje nas čekaju iduće godine u BiH i RH.

I ove godine članice ŽO ZŽ HDZ BiH ŽSB će podjelom promotivnog materijala i rozih vrpci obilježiti mjesec svjesnosti o karcinomu dojke i ukazivati na važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke, te odlaska na redovite dijagnostičke preglede.

Obrazovanje predstavlja jednu od ključnih i najkritičnijih područja osnaživanja za žene. To je i područje koje nudi neke od najjasnijih primjera diskriminacije kojima je žena izložena. Da bi žene mogle imati šansu za zdraviji i sretniji život, neophodno im je omogućiti mogućnost za obrazovanje i napredak. Stoga, kao oblasti iz izričite nadležnosti županije, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja/ica, članice ŽO Z

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime