Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević boravila je danas u Županiji Središnja Bosna, gdje je s ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Seadom Karakašem, razgovarala o aktualnim temama u vezi s pandemijom COVID 19.

Ministar Matić i ravnatelj Karakaš naglasili su da je riječ o prvoj posjeti jednog ministra s državne razine županijskom ministarstvu nadležnom za zdravstvo. Informirali su ministricu Gudeljević o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, posebno o procesu imunizacije na području Županije Središnja Bosna. Istaknuli su kako je svih pet bolnica na području županije kvalitetno organiziralo rad u uvjetima pandemije.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo, Sead Karakaš posebno se osvrnuo na proces cijepljenja naglasivši potrebu za oko 41 000 doza cjepiva za prioritetne kategorije. Apelirao je na stanovništvo da se u što većem broju odazove na cijepljenje i istaknuo da je oko 90% zdravstvenih djelatnika na području ŽSB odlučilo da se cijepi.

U razgovoru je poseban naglasak stavljen na izvještavanje o cijepljenim osobama. Nadležne županijske zdravstvene vlasti spremne su da ispune svoje obveze u toj oblasti, naglašeno je na sastanku.

Predstavnici zdravstvenog sektora Županije Središnja Bosna zahvalili su ministrici Gudeljević na posjeti. U izaslanstvu Ministarstva civilnih poslova BiH uz ministricu Gudeljević bili su i šef Ureda ministrice Davor Bošnjak i koordinator Sektora za zdravstvo Dušan Kojić.