NASTAVAK PREKOGRANIČNE I MEĐUŽUPANIJSKE SURADNJE RH i ŽSB

0
97

Izaslanstvo saborskih zastupnika HDZ BiH boravi u dvodnevnoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji.

Nakon uspješno započete prekogranične i međužupanijske suradnje s Brodsko-posavskom, Osječko-baranjskom i Vukovarsko-srijemskom županijom, koja je rezultirala sa prepoznavanjem 11 projekata iz ŽSB u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti od 2.058.000,00 kuna, nastavljamo sa međužupanijskom suradnjom.

Izaslanstvo saborskih zastupnika HDZ BiH u sastavu: Ivo Šimunović, Suzana Krišto, Antonija Miličević, Ana Šindrić, Lucija Pavlović i Boris Mrnjavac, predvođeno predsjedateljem Sabora ŽSB Draženom Matišićem posjetilo je VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja je osnovana 2008.,te tri godine kasnije proglašena je najboljom razvojnom agencijom u RH. Od 2018. godine su regionalni koordinatori, produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Od tada obavljaju isključivo poslove javne ovlasti, te poslove od općeg gospodarskog interesa.

Ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač upoznala je nazočne da je VIDRA danas središnje mjesto u Virovitičko-podravskoj županiji gdje se možete informirati o bespovratnim sredstvima Europske unije, kao i o nacionalnim sredstvima financiranja.

Virovitičko-podravska županija godinama je kontinuirano u prvih pet HR županija po povučenim europskim sredstvima po stanovniku jer u sustavu EU fondova ostvaruju iznimne rezultate.

“Zahvaljujući europskim sredstvima, pozitivno smo mijenjali, a mijenjamo i nadalje uvjete u kojem živimo, a u tome je nemjerljiva uloga VIDRA-e”, istaknula je ravnateljica Kovač.

Predsjetelj Sabora ŽSB Dražen Matišić se zahvalio ravnateljici Kovač na upriličenom susretu sa željom da uspostavljenom suradnjom u budućnosti ostvarimo što veći broj prekograničnih projekta s ciljem boljih životnih uvjeta na prostoru cijele ŽSB.

Zastupnici su posjetili nekoliko projekata realiziranih iz EU fondova a najznačajniji su Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna vrijedan više od 56 milijuna kuna, Gradski muzej Virovitica, te Panonski drvni centar kompetencija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime