OBILJEŽENA 31. OBLJETNICA UTEMELJENJA OO HDZ-a BiH USKOPLJE

0
10
U Uskoplju je 06. lipnja 2021. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen ploče u Ždrimcima, svetom misom zadušnicom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na središnjem spomen obilježju, dostojanstveno obilježena 31. obljetnica utemeljenja i djelovanja OO HDZ-a BiH Uskoplje.

Ove godine, za razliku od proteklih, nije bilo svečanog okupljanja članova i simpatizera HDZ-a BiH zbog epidemiološke situacije u FBiH i preporuka kriznog stožera FBiH.
Obljetnice su prigoda da se, prije svih, prisjetimo i zahvalimo svim našim utemeljiteljima koji su u teškim i neizvjesnim vremenima za hrvatski narod u Uskoplju te 1990. godine prepoznali povijesni trenutak, smogli snage i hrabrosti organizirati stranku koja će, pokazalo se, postati stožernom strankom hrvatskoga naroda u Uskoplju, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Također, dužni smo se prisjetiti svega bitnoga što je obilježilo djelovanje OO HDZ-a BiH Uskoplje, svih dragih ljudi koji su ugradili dio sebe u povijest ove stranke, onih kojih nema više među nama, kao i onih koji i dalje s nama ispisuju nove stranice naše borbe za jednakopravan i dostojan život hrvatskoga naroda u Uskoplju.
U proteklih 31 godinu, OO HDZ-a BiH Uskoplje prošao je kroz mnoga teška iskušenja. Uspješno organiziranje i obrana hrvatskoga naroda u Uskoplju u domovinskom ratu, uspostava i organiziranje života u općini Uskoplje, obnova i povratak izbjeglih i raseljenih na svoja ognjišta u poslijeratnim godinama, dugotrajni i mukotrpni pregovori s međunarodnom zajednicom i bošnjačkim partnerima koji su rezultirali dvojnim nazivom naše Općine kao i Statut Općine koji jamči jednakopravnost hrvatskoga naroda u Uskoplju, realizacija nebrojenih infrastrukturnih projekata, samo je jedan mali dio povijesti djelovanja OO HDZ-a Uskoplje.
Danas, više od tri desetljeća poslije, OO HDZ-a BiH Uskoplje je i dalje najjača politička stranka Hrvata u Uskoplju. Također, dugi niz godina je jedan od glavnih stupova političke stabilnosti u našoj Općini. S osam vijećnika u Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje, nezaobilazan je politički subjekt prilikom kreiranja i donošenja najvažnijih političkih odluka.
Svjesni suvremenih izazova, konstantnog pokušaja majorizacije najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini, odlaska stanovništva, medijske hajke na političke predstavnike Hrvata u Bosni i Hercegovini, OO HDZ-a BiH Uskoplje će i dalje bezrezervno nastaviti borbu za jednakopravnost hrvatskoga naroda u Uskoplju i Bosni i Hercegovini.
Poštovane članice, članovi i simpatizeri HDZ-a BiH, čestitamo Vam 31. obljetnicu utemeljenja OO HDZ-a BiH Uskoplje u nadi da ćemo zajedničkim i predanim radom i u budućnosti baštiniti standarde i vrijednosti koje su nam u naslijeđe ostavili naši utemeljitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime