32. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna održana je jutros u Travniku.

Na samom početku sjednice, članovi Vlade raspravljali su o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama ŽSB koji je nakon dosta izmjena, kvalitetnih korekcija i dopuna u konačnici usvojen.

Ministar Bojan Domić (HDZ BiH) istaknuo je zadovoljstvo napornim radom radnog tima koji je pisao zakon. Rekao je kako je trenutni prijedlog dobar i predstavlja kvalitetnu osnovu za uređenje ove oblasti.

„Dvije općine u ŽSB preuzele su nadležnost turizma na lokalnu razinu, no sada postoji zanimanje kod jedne od tih općina da se vrati u okvire Turističke zajednice ŽSB. Mislim da im to trebamo omogućiti kako bi one kroz odluku njihovih Općinskih vijeća ponovno došle u nadležnost Turističke zajednice ŽSB i Zakona o turističkim zajednicama ŽSB koji je kroz današnji Prijedlog kvalitetna osnova za uređenje i razvoj ove oblasti“.

Usvojeno je Specijalno izvješće Institucije ombudsmana o zabrani fizičkog kažnjavanja djeteta u Bosni Hercegovini. Izdvojena su sredstva za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede (Izrada projektne dokumentacije za regulaciju korita Bistričke rike, rijeke Poričnice i radovi na uređenju kanala za odvodnju oborinskih voda u MZ Polje u Kreševu).

Direktor Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bugojno, Stipica Oreč, vladi je prezentirao Informaciju o stanju projekata registracije ulica i kućnih brojeva. Od 12 općina u ŽSB, Općina Kiseljak ovaj je proces završila još 2016. godine, a ostalih 11 općina trenutno provodi aktivnosti izrade registra ulica i kućnih brojeva. Ukupan broj kućnih brojeva u ŽSB je oko 68177, a ulica je ukupno 1485.