“Danas je u Travniku održana 78. sjednica Vlade ŽSB. Između ostalog, na sjednici se raspravljalo o prijedlozima Kriznog stožera ministarstva zdravstva. Kako smo doznali nakon iscrpne diskusije odlučeno je da se o zahtjevima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽSB očituje Zavod za javno zdravstvo, odnosno predloži eventualne nove mjere i daljnje korake Kriznom stožeru, nakon čega će Vlada razmatrati usuglašene preporuke i mjere.”

Izvor: Vitez.info

“U prošloj godini svi zahtjevi koji su došli iz zdravstvenog sektora na Vladu su bez ustezanja i zadrške podržani. Držimo zdravstveni sektor izuzetno važnim, to smo pokazali i kroz ovogodišnji proračun. Naravno da nam je i zdravlje svakog pojedinca izuzetno važno.”, kazala je između ostalog ministrica financija, Mirjana Plavčić.

“Meni je obveza kao ministru iznijeti stav Kriznog stožera, što sam danas i učinio. Razumijem da postoje i ekonomski momenti, koji su bitni za funkcioniranje sustava, ali jednako kao netko tko predstavlja zdravstvo razumijem i probleme s kojima je zdravstveni sustav suočen.”, poručio je ministar Anto Matić.

“Mi smo u studenom prošle godine s istim mjerama stavili pod kontrolu epidemiološki val koji nas je u tom trenutku pogodio. Mjere se u međuvremenu nisu posebno mijenjale, a i ako jesu uglavnom su bilo dodatno pooštrene. Popustilo je poštivanje mjera, u tomu je velik problem. Represiju postojećih mjera treba podići na najveću moguću razinu. Što se tiče ovih zahtjeva situacija nije zakovana, ali nije dobro donositi paušalno odluke za koje ne znamo kakvu situaciju mogu prouzročiti. Dakle, kada Zavod za javno zdravstvo usuglasi neke prijedloge mjera s Kriznim stožerom mi ćemo kao Vlada sjesti i razmotriti ih. To može biti već sutra, prekosutra, sljedeći tjedan.”, kazao je, između ostalog ministar Bojan Domić.