Dana 9.rujna 2021. održana je osma redovita sjednica ŽO Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” ŽSB.
Usvajanjem dnevnoga reda sjednice, razmatrane su točke sjednice Županijskog odbora, koje se tiču dosadašnjih aktivnosti, aktualne političke situacije, pripreme budućih projekata.

Na sjednici se razgovaralo i o izradi Strateškog dokumenta usmjerenog na demografska kretanja u ŽSB koji dugoročno treba usmjeriti na nacionalno očuvanje i jačanje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kroz pitanja demografije, kulture, gospodarstva i razvoja, kao i svih pitanja od vitalnog značaja za hrvatski nacionalni identitet u ŽSB.
Jedna od temeljnih aktivnosti demografske politike je i poboljšanje materijalnih uvjeta mladih, te je istaknuta važnost izrade Strategije za mlade u ŽSB.

Članice Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” iz Županije Središnja Bosna jednoglasno su podržale prijedlog predsjednice Suzane Krišto, da predstojeći mjesec listopad, mjesec ružičaste vrpce, sve zajedno podsjetimo kako je potrebno na vrijeme početi brinuti o svom zdravlju te da pomognemo onima koji su već oboljeli od raka dojke.

Članice će svakako iskazati financijsku potporu oboljelima ali i potporu sudjelovanjem u šetnji za ozdravljenje, a prikupljena sredstva od kotizacije usmjerit će se za mamografske preglede u ruralnim područjima BiH kao i za paketiće za svaku novooperiranu ženu.