Održana III. Izborna skupština OO Zajednice žena HDZ BIH “Kraljica Katarina Kosača” Jajce

0
79
III. Izborna skupština Općinske organizacije Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Jajce održana 6.2.2020.godine, a nazočile su brojne izaslanice, članice i simpatizerke stranke.

Skupštinu je otvorila predsjednica Dragica Lukić pozdravljajući sve prisutne izaslanice te goste, predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH, g. Ivu Šimunovića, kao i ostale članove odbora.

Zajednica žena kao zasebna organizacija unutar stranke HDZ BiH na državnom nivou djeluje od 2008., kada je održan prvi Sabor u Mostaru. Zajednica nosi ime po kraljici Katarini Kosača, neizostavnoj i velikoj ženi u bosansko-hercegovačkoj povijesti. Glavna zadaća Zajednice je djelovanje kroz stranačke strukture u cilju promicanja jednakopravnosti spolova, jačanju uloge obitelji i opći boljitak zajednice u skladu s demokršćanskim načelima.

Predsjednica jajačke organizacije, Dragica Lukić podnijela je skupštini Izvješće o radu u proteklom mandatu. Djelovanje zajednice bilo je vrlo uspješno i prepoznato, kako na općinskom tako i županijskom nivou. Zajednica žena aktivno je sudjelovala u brojnim kulturnim događanjima u našoj Općini, obilježavanju važnih datuma te i sama bila inicijator uspješnih projekta i humanitarnih akcija.

Na skupštini je izabran novi Općinski odbor Zajednice Žena HDZ BiH Jajce koji broji 15 članica i Nadzorni odbor od tri članice.
Članicama novih odbora čestitamo na izboru i želimo puno uspjeha u budućem radu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime