Predsjednica Federacije podržala natjecanje matematičara te preuzela pokroviteljstvo “Dana Tolise”

0
239

Predsjednica Federacije Lidija Bradara prihvatila je pokroviteljstvo ovogodišnjeg izdanja, manifestacije “Dani Tolise”.

Tim povodom održan je sastanak sa predstavnicima zaklade „Terra Tolis“ koja stoji iza ovog projekta. Predsjednik Zaklade Daniel Dominković, dopredsjednik Krunoslav Oršolić te član Upravnog odbora Mario Oršolić posjetili su predsjednicu Bradara te predstavili plan za ovogodišnje izdanje, 17. po redu, manifestacije koje će početi 29. svibnja i trajati do 4.lipnja.

Kako su predstavnici Zaklade kazali, svake godine se trude uvoditi nove sadržaje ili poboljšati postojeće koji pak podrazumijevaju razne kulturne, sportske, zabavne, glazbene sadržaje. Osim toga, svake godine Zaklada “Terra Tolis” promovira i knjige u vlastitoj nakladi. Ove godine poseban naglasak bit će na proslavi velike obljetnice – 200 godina od osnutka prve pučke škole u BiH koja je davne 1823. godine osnovana baš u Tolisi.

Tolisa, naseljeno mjesto grada  Orašje, ima veliku važnost kada su u pitanju tradicija i kultura ne samo za posavski kraj nego i za cijelu BiH a manifestacija “Dani Tolise” na najbolji način promovira sve ove vrijednosti.

Predsjednica Bradara je za vikend bila pokroviteljica i Federalnog natjecanja iz matematike za srednje škole koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Na otvaranju natjecanja koje organizira udruga matematičara „Ruđer Bošković“ a koje je održano u Franjevačkoj gimnaziji u Visokom predsjednica Bradara je kazala kako je ulaganje u obrazovanje uvijek investicija a ovakvi projekti su važni kako za promociju i potvrđivanje znanja tako i za širenje socijalnih mreža učenika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime