Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u BiH NJ.E. Antona Pacuretua

0
24
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u BiH NJ.E. Antona Pacuretua.

Tijekom posjeta,  razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, o daljnjim prioritetima BiH na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu, te o pandemiji uzrokovanoj koronavirusom i utjecajem iste na zdravstveni sustav i gospodarstvo.

Veleposlkanik Pacuretu izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom Rumunjske i BiH, kazavši kako je BiH važna zemlja za Rumunjsku, kao bliski susjed i regionalni partner. Također, istaknuo je kako Rumunjska snažno podupire proširenje Europske unije na zapadni Balkan, a samim time i europski put Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije BiH poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Pacuretuu, te zahvalio Rumunjskoj na potpori BiH na putu prema članstvu u Europskoj uniji, pritom istaknuvši kako bi članstvo u Europskoj uniji pridonijelo stabilizaciji sveukupnih odnosa u Federaciji BiH i BiH.

Veleposlanik Pacuretu zahvalio je Predsjedniku Federacije BiH na prijemu i iskazao uvjerenje u daljnje jačanje suradnje za vrijeme svojeg veleposlaničkog mandata u BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime