U povodu proglašenja stanja prirodne nesreće u Županiji, Federaciji BiH i BiH, OO HDZ-a BiH Busovača apelira na sve stanovnike općine Busovača da se strogu pridržavaju naredbi i preporuka nadležnih institucija, a sve s ciljem preventivnog djelovanja protiv širenja virusa korona COVID – 19.

Poseban apel upućujemo svima kojima je propisana mjera samoizolacije, da se te mjere i pridržavaju, da ostanu kod kuće i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv širenja virusa. Jer, zaraziti nekog ovim opasnim virusom može za tog nekog značiti smrt!

Nadležne institucije, federalni, županijski i općinski krizni stožeri, prate i redovito izdaju preporuke i naredbe koje imaju za cilj smanjiti širenje virusa korona, ali, moramo biti svjesni da širenje virusa ovisi najviše od nas samih, odnosno od toga koliko ćemo se svi mi pridržavati tih mjera, preporuka i naredbi nadležnih institucija.

Jedino odgovornim i racionalnim ponašanjem i zajedništvom možemo sačuvati svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih. Stoga, uz poštivanje naredbi, apeliramo na sve da smanje socijalni kontakt, drže socijalnu distancu, te se pridržavaju učinkovitih mjera osobne higijene.

OO HDZ-a BiH Busovača, zajedno s OO Zajednice žena i OO Mladeži, aktivno sudjeluje u aktivnostima koje pridonose suzbijanju širenja virusa korona, kao i u humanitarnim akcijama pomoći starijim osobama koje su jedna od najosjetljivijih kategorija kada je u pitanju ovaj virus.

Ovim putem Općinski odbor zahvaljuje svom medicinskom osoblju, humanitarnim organizacijama, volonterima i svima onima koji, unatoč ovoj opasnosti, svakodnevno obavljaju svoje dužnosti i idu na posao, kako život ne bi stao i kako bi sustav mogao funkcionirati.

Dragi sugrađani, pokažimo da smo odgovorni, pridržavajmo se preporuka i naredbi i pokažimo humanost, kako bismo zajedno u što skorije vrijeme prebrodili ovo stanje nesreće prouzrokovano virusom korona, i vratili se našim svakodnevnim životima, obvezama i ugodnim druženjima s našim najbližima.