Snažna podrška: Vlada ŽSB izdvaja više od 2,1 milijuna KM poticaja za poduzeća i obrte

0
47

Travnik, 14. 9. 2023. Vlada Županije Središnja Bosna danas je donijela značajnu odluku koja će podržati lokalno gospodarstvo. Više od 2,1 milijuna maraka bit će raspoređeno kao poticaji za poduzeća i obrte na području Županije Središnja Bosna.

Vlada ŽSB potvrdila je ovu informaciju za naš portal, ističući da je ovaj značajan financijski poticaj usmjeren prema gospodarstvu s ciljem poticanja ekonomskog razvoja. Županija Središnja Bosna je za ovu svrhu osigurala ukupno više od 5,5 milijuna KM, a današnjom odlukom Vlade ŽSB, 2,1 milijun KM bit će odmah dodijeljen kako bi se podržali različiti sektori.

Kada razmotrimo raspodjelu poticaja po gospodarskim granama, primjećujemo raznolikost podržanih sektora. Za drvoprerađivačku industriju izdvojeno je 351.230,00 KM, dok metalna industrija dobiva 497.990,00 KM. Industrija tekstila, kože i obuće također će imati značajan poticaj s iznosom od 333.700,00 KM. Tehnološki sektor također neće biti zapostavljen, budući da mu je dodijeljeno 22.728,00 KM. Za ostale industrijske grane predviđeno je 638.400,00 KM. Osim toga, značajna financijska sredstva od 272.500,00 KM rezervirana su za podršku obrtnicima.

Tijekom rasprave na sjednici, Vlada ŽSB prepoznala je potrebu za inovacijama u programu podrške gospodarstvu. Shvaćajući da strategija razvoja mora biti usmjerena prema ciljanim sektorima koji će donijeti održiv rast županije i potaknuti zapošljavanje, zaključili su da je potrebno preispitati način dodjele sredstava kako bi se izbjegle sitne potpore koje nemaju značajan utjecaj na razvoj.

Današnje izdvajanje značajnih financijskih sredstava za poticaje gospodarstvu odražava predanost Vlade ŽSB kontinuiranoj podršci društvu i razvoju Županije Središnja Bosna. Ovaj korak predstavlja jasnu viziju ŽSB-a kao mjesta ugodnog života, razvoja i napretka za sve građane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime