SRETAN SVJETSKI DAN UČITELJA/ICA

0
155
Izaslanstvo ZŽ HDZ-a BiH ŽSB održalo sastanak s ravnateljicama škola/predškolskih ustanova i čestitalo Svjetski dan učitelja/ica svim prosvjetnim djelatnicima
U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja/ica, izaslanstvo ŽO ZŽ HDZ BiH ŽSB na čelu sa predsjednicom i saborskom zastupnicom Suzanom Krišto održalo je sastanak s ravnateljicama škola/predškolskih ustanova, s ciljem naglašavanja uloge i značaja žene u društvu, odgoju i obrazovanju.
U potpuno opuštenom ozračju, razgovarale su o postignutim promjenama u sustavu obrazovanja, poticajnim mjerama, planovima ovih odgojno-obrazovnih institucija i predstojećim aktivnostima koje uprave škola/vrtića planiraju realizirati.
Tijekom susreta prisjetile su se i ostvarivanja prava žena kroz povijest.
Obrazovanje predstavlja jednu od ključnih i najkritičnijih područja osnaživanja za žene. To je i područje koje nudi neke od najjasnijih primjera diskriminacije kojima je žena izložena. Da bi žene mogle imati šansu za zdraviji i sretniji život, neophodno im je omogućiti mogućnost za obrazovanje i napredak. Međutim, postoje i velike prednosti za društvo u cjelini, jer obrazovana žena ima znanje, informacije i samopouzdanje koje joj je potrebno da bude bolji roditelj, radnica, odgajatelj i građanin.
Obrazovane žene su u stanju da donose društveno-ekonomske promjene, što su bojnim primjerima pokazale i ravnateljice, predstavnice uposlenih prosvjetnih djelatnika u navedenim ustanovama.
“Uz čestitku i prigodne darove u prigodi obilježavanja Svjetskog dana učitelja/ica, čestitali smo ravnateljicama na ustrajnom i odgovornom radu, brojnim investicijama i inovacijama u školama i vrtićima, odgovorima na izazavna vremena, ali ovim aktivnostima želimo mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Kroz nadležne županijske institucije i inicijative nastavit ćemo se zalagati za edukacije i dodatnog usavršavanja, realizaciju projekata s ciljem osiguranja boljeg odgoja i obrazovanja na prostoru cijele ŽSB,“ izjavila je predsjednica Krišto. Svim uposlenim u prosvjeti sretan Svjetski dan učitelja!
Priopćenje ZŽ KKK HDZ BIH ŽSB

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime