Suzana Krišto, zastupnica u Saboru ŽSB, nova je predsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH ‘Kraljica Katarina Kosača“ ŽSB, odlučile su tako u četvrtak članice novog saziva ŽO ZŽ “KKK” ŽSB.

Za predsjednicu ŽO Zajednice žena HDZ-a BIH „Kraljica Katarina Kosača“ ŽSB izabrana je Suzana Krišto, aktualna zastupnica u Saboru ŽSB i dopredsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB.

Za dopredsjednice su izabrane: Dragica Lukić, Dajana Maros i Vlatka Lovrinović, za tajnicu Antonija Miličević, a za rizničarku Josipa Barnjak.

“Hvala Vam na ukazanoj časti koja mi daje priliku da još intezivnije radim za našu stranku, na jačanju uloge žene u politici i zajedno s vama provodim program HDZ-a. Preuzela sam odgovornu dužnost. Pred nama su veliki zadacii, no naša stranka je velika i u njoj ima i mjesta i posla za sve. Moja zadaća – kao i zadaća Zajednice žena „KKK“, zajedno sa stranačkim vodstvom, je osigurati kontinuitet afirmacije žena u politici. Iskoristimo svoj veliki potencijal kako bismo svi zajedno živjeli u boljoj ŽSB i BIH”, kazala je novoizabrana predsjednica Krišto.

Na sjednici, nakon izbora predsjednice i Predsjedništva ŽO ZŽ “KKK” ŽSB, razmatrane su aktivnosti u okviru priprema za predstojeću Izbornu Konvenciju Zajednice žena HDZ-a BiH “KKK”.

Zbog dosadašnjeg zalaganja i rezultata, članice ŽO izrazile su punu potporu, dosadašnjoj predsjednici Marini Pendeš, za drugi mandat na čelu organizacije Zajednice žena KKK HDZ BiH.
‐‐-‐——‐——————-
Suzana Krišto je dva mandata izabrana za zastupnicu u Saboru ŽSB.

Dopredsjednica je ŽO HDZ BIH ŽSB.

Prošla je brojne stručne edukacije vezane za temu ravnopravnosti spolova, osnaživanje žena u politici i društvu, osnove političkog protokola i mnoge druge. Uspješno je završila Političku akademiju HDZ BIH kao i edukaciju za Trenericu za ravnopravnost spolova. U svom dosadašnjem radu u Saboru ŽSB iskazala se prvenstveno u zalaganju na sustavnom poboljšanju položaja mladih u ŽSB, te inicirala brojne olakšice za mlade obitelji.

Inicijatorica je i koordinatorica mnogih kulturno-zabavnih, sportskih i humanitarnih projekata u rodnoj Busovači, ali i na prostoru cijele ŽSB i šire.

Aktivna je članica u svim tijelima stranke HDZ BIH.