Trening za trenerice za ravnopravnost spolova

0
44
U organizaciji Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, od 8-10. studenog 2019. održan je Trening za trenerice, članice ZŽ HDZ BiH “KKK”, o ravnopravnosti spolova.

Ispred ŽO ZŽ HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” ŽSB polaznice su: Suzana Krišto, Marina Alilović, Marija Mlakić i Marijana Šafradin.

Godine 2016. Misija je surađivala sa osam političkih stranaka u BiH na reviziji ravnopravnosti spolova unutar političkih stranaka, a HDZ BiH je bila jedna od tih stranaka. Za vrijeme već prethodno navedene revizije identificirani su određeni problemi sa kojima se žene – članice političkih stranaka susreću, a koje su vezane za napredak žena u političkim strankama.

S ciljem prevazilaženja prethodno navedenih problema Misija je prošle godine razvila program treninga za trenerica o ravnopravnost spolova za političke stranke. Osnovni cilj prethodno navedenog treninga je razvijanje i jačanje znanja polaznica treninga o ravnopravnost spolova kako bi bile u mogućnosti stečeno znanje prenijeti članicama unutar političkih akademija političke stranke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime