U petak počinje “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”

0
2

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” je kulturna manifestacija Hrvata iz Bosne i Hercegovine koja se već tradicionalno održava u Središnjoj Bosni. Koncertom Tamburaškog sastava “Zlatne žice” ovogodišnje “Proljeće” počinje već ovaj petak u Jajcu, na platou nacionalnog spomenika Katakombi, podno Jajačke tvrđave koju je sagradio Hrvoje Vukčić Hrvatinić.

 
“Proljeće” će tako, kao i ranijih godina, stići u Bugojno, Busovaču, Dobretiće, Fojnicu, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik, Uskoplje i Vitez. Ovogodišnje izdanje oslanja se, kako tvrde organizatori, Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna, na “domaće snage”, odnosno, sadržaje nastale u Središnjoj Bosni. To su prije svega Gradsko kazalište mladih “Vitez”, Tamburaški sastav “Zlatne žice”, mladi likovni umjetnici iz Lepeničke doline, mladi glazbenici iz OGŠ Jakova Gotovca, književnici iz Središnje Bosne te drugi. Neizostavan dio ovogodišnjeg “Proljeća” bit će svakako i javne tribine o aktualnim temama u bh. društvu.
 

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” otvara koncert “Zlatnih žica”

 
Tamburaški sastav “Zlatne žice” godinama je dio “Proljeća”. Stoga, odlučili smo se da upravo njihovim koncertom otvorimo ovogodišnji projekt. Za to su zaslužni naši partneri u Jajcu, udruga “Hrvoje Vukčić Hrvatinić” i OO Mladeži HDZ BIH Jajce, koji su se pobrinuli za lijepu organizaciju i domaćinstvo. Stoga, pozivamo sve vas da nam se pridružite u petak, 20. svibnja 2022. godine, s početkom u 19 sati, na platou nacionalnog spomenika Katakombi na početku i otvorenju “Proljeća” za 2022. godinu.
 

Svi događaji u okviru “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne” besplatni

 
Važno je istaknuti kako je ulaz na sve događaje u okviru “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne” slobodan što ga izdvaja od ostalih festivala sličnog karaktera. Kultura svima, neformalno je geslo ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB, organizatora festivala.
 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime