Uspješno provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi – “Daruj krv – spasi život”

0
45

U organizaciji Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Vitez i Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom “Daruj Krv – spasi Život”.

Ova hvalevrijedna inicijativa održana je 12. rujna 2023. godine u Hrvatskoj bolnici “Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. Veliki broj članova Mladeži HDZ-a BiH i drugih građana odazvao se pozivu za sudjelovanje u akciji. Iako su svi iskazali svoju spremnost i želju za sudjelovanjem, važno je napomenuti da se 10-ak osoba kvalificiralo za darivanje krvi.

Općinski odbor Mladeži HDZ BiH Vitez i Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB žele se iskreno zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Posebno izražavaju zahvalnost osoblju Hrvatske bolnice “Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj na njihovoj susretljivosti i suradnji te zastupniku u Parlamentu FBiH Marku Sarafu na sudjelovanju u ovoj akciji.

Nadalje, ističu da će ovakve i slične humanitarne aktivnosti ostati važan dio njihovog rada i u budućnosti. Dobrovoljno darivanje krvi ima iznimnu važnost jer je to čin solidarnosti prema zajednici i osobama koje ovise o krvnim pripravcima. Svaka kap darovane krvi može spasiti život, a ovakve akcije imaju ključnu ulogu u očuvanju zaliha krvi i pružanju podrške zdravstvenim ustanovama.

Ova akcija svakako podsjeća na važnost humanitarnog rada i poziva nas da budemo solidarni prema onima kojima je naša pomoć potrebna. “Daruj krv – spasi život!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime