“Večer sjećanja” za žrtvu Vukovara, Škabrnje i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata

0
134

Mladež HDZ-a BiH, diljem Županije Središnja Bosna, organizirala je “Večer sjećanja” kako bi odala počast žrtvama Grada Vukovara, Škabrnje i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Kroz zajedničku molitvu i paljenje svijeća ispred spomenika te duž ulica nazvanih po Gradu Vukovaru i Škabrnji, izražena je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata.

Ovo događanje ima poseban značaj, posebice za Hrvate Bosne i Hercegovine, jer je prije 32 godine, u vrijeme tragedije Grada Vukovara i Škabrnje, započela borba za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s osnivanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, ističu predstavnici Županijske organizacije Mladeži HDZ-a BiH u ŽSB.

Mladež HDZ-a BiH tradicionalno je odala počast svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata diljem Bosne i Hercegovine obilježavanjem “Večeri sjećanja”. Iz Županijske organizacije Mladeži HDZ BiH ŽSB poručuju da zajedništvo i hrabrost koje su hrvatski branitelji pokazali trebaju biti inspiracija i izvor ponosa za sve prisutne u “Večeri sjećanja”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime