Zamjenik predsjedatelja ZD PS BiH Marinko Čavara u Švedskoj na konferenciji “Izazovi i mogućnosti za buduću energetsku opskrbu EU”

0
109

Zamjenik predsjedatelja ZD PS BiH Marinko Čavara sudjelovao u radu dvodnevne Interparlamentarne konferencije o energetici koja je održana 23. i 24. travnja u Parlamentu Kraljevine Švedske, koja trenutno predsjedava Vijećem EU.

Na konferenciji pod temom “Izazovi i mogućnosti za buduću energetsku opskrbu EU” su sudjelovali predstavnici 30 parlamenata.

Sudionici su nakon uvodnih obraćanja imali priliku raspravljati o svim izazovima buduće opskrbe koji stoje pred Europom, ali ostatkom svijeta, naročito u postizanju dugoročnog održivog razvoja koji se mora temeljiti na obnovljivim i nefosilnim izvorima energija.

Konferencija je pružila dobre prilike za plodan dijalog između sudionika koji mogu pridonijeti pozitivnim pomacima u području energetske politike.

Važnost je ove teme posebna za BiH koja je napravila važan korak ka članstvu EU sa kandidatskim statusom. Zasigurno će poslužiti kao izvor inspiracije za dodatne ideje o izazovima i prilikama buduće opskrbe energijom u BiH s obzirom da je obveza se usklađivati u cijelosti sa energetskim planom EU.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime