Ljetna škola 9. generacije polaznika Političke akademije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u organizaciji Političke akademije HDZ-a BIH, Zaklade Hanns Seidel i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta održana je od 18. do 21. lipnja u Šibeniku.

Prigodnim govorom Ljetnu školu otvorili su mr. sc. Aleksandra Markić Boban, voditeljica Ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu, Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ BiH.

Mr. sc. Aleksandra Markić Boban, nakon uvodnog govora, održala je predavanje na temu vanjskopolitičkih opcija za male države: zašto je EU važna.

Drugoga dana Ljetne škole u prijepodnevnom dijelu programa prof. dr. sc. Domagoj Bebić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu polaznicima je približio temu digitalne kompetencije – političke komunikacije u digitalno doba te održao radionicu pod nazivom: Kreiranje i upravljanje imidžom – društvene mreže, virtualna stvarnost. Mr. sc. Dinka Krčelić iz Projectus grupe održala je predavanje online putem Zoom aplikacije – Webinar: Izazovi današnjeg zapošljavanja u uvjetima digitalizacije, globalizacije i pandemije (Nestalnost poslovanja – Fleksibilnost zapošljavanja – što to znači za mene kao tražitelja posla – Ključne kompetencije).

Nakon prvoga bloka predavanja, polaznike i organizatore Ljetne škole u ugodnoj šetnji gradom, sa znamenitostima Grada Šibenika upoznao je i osobno proveo šibenski gradonačelnik, Željko Burić na čemu mu je vodstvo Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Hanns Seidel te vodstvo Političke akademije HDZ-a BIH srdačno zahvalilo.

U poslijepodnevnom dijelu programa Zdeslav Perković iz Službe za Protokol Hrvatskog sabora održao je predavanje iz područja diplomatskog protokola i bontona te održao radionicu s polaznicima na primjeru simulacije službene večere.

Trećega dana Ljetne škole u jutarnjem dijelu programa Ljetne škole, Zdeslav Perković sudionicima seminara govorio je o osnovama političkog protokola a o problematici podijeljenog društva govorila je prof. dr. Gordana Iličić s Filozofskog fakulteta u Mostaru.

U poslijepodnevnom dijelu programa dr. sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku održao je predavanje o odnosu medija i politike te radionicu komunikacijskih vještina.

Četvrtoga dana Ljetne škole, prof. dr. Nino Ćorić s Filozofskog fakulteta u Mostaru održao je predavanje na temu analize izbornih kampanja.

Na ljetnoj školi sudjelovali su i članovi iz Mladeži HDZ BiH ŽSB: polaznici IX. generacije Marija Ćosić, Ana Šindrić i Petar Vrebac te alumnisti Suzana Krišto i Dario Plavčić.