Članice ŽO Zajednice žena HDZ BIH KKK ŽSB iskazale su punu potporu kandidatkinjama, članicama ZŽ HDZ BIH KKK u Mostaru, te pozvale sve svoje prijatelje i poznanike da animiraju svoje prijatelje da izađu u nedjelju na izbore i svoje povjerenje daju pobjedničkim listama HDZ-a BIH u Mostaru.

Županijski odbor ZŽ HDZ BIH „KKK“ ŽSB analizirajući rezultate Lokalnih izbora 2020., izrazio je zadovoljstvo, gdje je ostvaren evidentan rast broja vijećnica u općinskim vijećima, ali i kada su u pitanju načelničke pozicije u Županiji Središnja Bosna.
Od ukupno 292 kandidata, u Županiji Središnja Bosna, ispred lista HDZ-a BIH na ovogodišnim Lokalnim izborima bila je 121 kandidatkinja. Prema potvrđenim rezultatima, od ukupno osvojenih 86 mandata ispred HDZ BIH, od toga je izabrano ukupno 28 vijećnica što čini 33 posto.

Evidentan je rast broja vijećnica, jer analizirajući rezultate nakon izbora 2012. godine u općinska vijeća na prostoru ŽSB, bilo je izabrano 9 vijećnica (14%), 2016. godine izabrano 26 (28%), a na ovogodišnjim izborima ukupno 28 (33%). Sve je ovo rezultat timskog rada i zajedništva, kavalitetnog i predanog rada Zajednice žena, koje su prepoznali i birači.

Naravno još uvijek ima prostora za usavršavanje i edukaciju kako bi postigle potpunu ravnopravnost i vjerujemo da će to biti u fokusu rada Zajednice žena svih organizacijskih oblika.

Također, svjedoci smo da Središnje izborno povjerenstvo BiH radi izvan zakonskih okvira, a da smo dijem središnje Bosne pokradeni u SIPU- te planirani broj glasova i osvojenih mandata je ipak nešto drugačiji.

Iskazana je puna potporu OO HDZ BiH Uskoplje u nastojanju da rasvijetli izbornu krađu i nepravdu vezanu za prebrojavanje glasova pristiglih iz inozemstva kao i svim općinskim organizacijama koji su suočeni s ovim nepravednim činom.

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji na nivou županije, aktualnoj političkoj situaciji na svim razinama vlasti. Izraženo je zadovoljstvo što smo usvajanjem Proračuna ŽSB za 2021. godinu, prvi u BIH, iskazali političku odgovornost i time osigurali financijsku stabilnost svih proračunskih korisnika. Također izraženo je i zadovoljstvo na usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina, s ciljem pružanja poreznih olakšica mladim obiteljima prilikom kupovine prvog stana ili zemljišta, s ciljem ostanka na prostoru naše županije. Također je konstatirano da će se Zajednice žena HDZ BIH KKK u narednom razdoblju bazirati i na mnoge edukacije s ciljem osnaživanja žena u politici, te zbog učestalih napada na žene, dužnosnice, još više zalagati za poštivanje i uvažavanje svih žena dužnosnica.